Golf alapjai


Oktatói tevékenység


Versenyzői eredmények


Golf felszerelés


Egyéb érdekességek
Honlapja nem termel bevételt?


Hahn Consulting


Ne mondja, hogy még nincs is honlapja...
Egy tanítványom blogja a golf tanulásról:


golftanulo.blog.hu
Webpartnerem blogja testünk formálásáról:


testformazas.blog.hu  Mit kell tudni a golfról?   Putting DVD   Hahn Golf Academia & Club   Chipping DVD  
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Mit kell tudni a golfról? DVD-k Hírlevél Blog Gy.I.K. Shop Kapcsolat Jogging Stretching

Erőnléti edzés


Hahn Csaba

maratoni futó és magyar bajnok erőemelőTisztelt Golfozók, Kedves Barátaim!

Megköszönöm a lehetőséget öcsémnek, Hahn Árpád golfoktatónak, hogy honlapján bemutathatom sportszakmai tevékenységemet. Ezt a menüpontot a jövőben együtt fogom vele fejleszteni.


Nos, megfigyelte már, hogy a 15. lyuk környékén néha erősen elkezd romlani a teljesítménye? Javítsa általános erőnlétét. Elsőként két cikkemet ajánlom figyelmébe, amelyek a golfozók érdeklődésére is számot tarthatnak:Egyéni edzés, tanácsadás!


erősítés nyújtás kocogás diéta


Hívj fel: 70/312-9855


vagy írj e-mailt!Futás, kocogás (jogging)


A teljes cikk Hahn Csaba testformázó honlapján...


1. Zsírégető edzés

Szervezetünk nem úgy működik, hogy hol szénhidrátot, hol zsírt éget, hanem általában mindkettőt használja energiaforrásként egyidőben. Felhasználásuk aránya ugyanakkor aktivitásunk pillanatnyi szintjétől és az oxigénellátástól függ. Ha folyamatos testmozgást végzünk, és ettől pulzusunk és légzésritmusunk megemelkedik, akkor nő a zsírégetés aránya. A zsír elégetéséhez ugyanakkor megfelelő mennyiségű oxigén kell, tehát felhasználását az aerob mozgásformák segítik elő. Amennyiben a megterhelés túl nagy, és nem jutunk elegendő oxigénhez (anaerob edzésformák), akkor szervezetünk több szénhidrátot használ fel, mivel azt oxigén nélkül (tejsavas erjesztéssel) is fel tudja használni. Olyan tempóban kell tehát a zsírégető edzést végeznünk, hogy pulzusunk megemelkedjen, de ne ziháljunk, ne kapkodjuk közben a levegőt.


2. Miért éppen futás?

Sokféle aerob mozgásforma van, de szerintem ezek közül a futás az egyik leghatékonyabb zsírégető edzés. Előnyei a következők:


3. Futás javasolt helyszínei

Mindenképpen szép természeti környezetben javaslom a futást, lehetőleg autóktól távol. Minél hosszabb a kör, amit kimérünk magunknak, annál kevésbé lesz unalmas a program. Ne törekedjünk puha talajon futni, inkább vegyünk egy jó futócipőt betonra. Mérjük fel a terepet, hogy hol vannak a környéken víz-lelőhelyek, csapok, ez nagy melegben nagyon fontos lehet. Néhány jó helyszín Budapesten:


4. Javasolt felszerelés

A felszerelés megfelelő kiválasztásának fontosságát talán nem kell külön ecsetelnem, hiszen ez minden sportra igaz. A futás esetében a legfontosabb a jó futócipő. Ne fussunk divatos szabadidő cipőkben, szánjunk rá néhány tízezer forintot, és vegyünk egy kényelmes, jó rugózású, betonra való cipőt. A kiválasztáshoz és a vásárláshoz hasznos tanácsokat kaphatunk a Spuri Futóboltban. Ugyanitt olcsón vásárolhatunk futózoknit is. Ez nem vicc, nagyon hasznos tud lenni.


Ruházatunk legyen az évszaknak megfelelő. Ne öltözzünk túl, hiszen futás közben úgyis megizzadunk. Tavasztól őszig bőven elég egy rövid nadrág és egy póló. Izzasztó céllal beöltözni nem érdemes, ugyanis egyrészt a méregtelenítő célú izzadásra jobb módszer a szauna, másrészt az izzadással leadott folyadékot futás után úgyis kötelező visszapótolnunk. Mint tudjuk, nem a testsúly csökkentése a cél, hanem a testzsíré. Ha nagy melegben is futunk, vagy ha nagyon izzadósak vagyunk, akkor érdemes megkockáztatnunk speciális anyagból készült nedvszívó futódressz beszerzését. Ha nagy hidegben is akarunk futni, amit csak a már gyakorlottabbaknak javasolok, akkor teljes futóruhát is vehetünk. Jól jöhet még futás közben egy szivacs, amivel az izzadságot letörölhetjük az arcunkról.


5. A kocogás technikája

Ha nincsenek tapasztalataink, akkor a futás elkezdésekor először is tanuljunk meg "energaitakarékosan" kocogni. Így nem fáradunk ki hamar, és nem megy el a kedvünk a további edzésektől. A következőkre figyeljünk:


6. Futóedzések haladóbb formái

Részletek a teljes cikkben Hahn Csaba testformázó honlapján...


Vissza az oldal tetejére...Egyéni edzés, tanácsadás!


erősítés nyújtás kocogás diéta


Hívj fel: 70/312-9855


vagy írj e-mailt!Lazítás, nyújtás (stretching)


A teljes cikk Hahn Csaba testformázó honlapján...


Aki rendszeresen sportol, gyakran végez aerob testmozgást vagy izomerősítést, annak szüksége van arra, hogy rendszeresen végezzen izom lazító, nyújtó gyakorlatokat.


1. Az izmok lazításának szükségessége

A lazító, nyújtó gyakorlatok rendszeres végzésének a következő hasznos következményei lesznek:


2. Az izmok nyújtásának leghatékonyabb módja

Biztosan sokan hallottatok már az aktív és a passzív nyújtás előnyeiről, hátrányairól. Amit én ajánlok nektek, az a gyógytornászok által a spasztikus (görcsös izomzatú) betegeknél alkalmazott Proprioceptív Neuromuszkuláris Facilitáció (PNF) technikájának torna és jóga elemekkel továbbfejlesztett változata.


A módszer lényege a következő felismeréseken alapul:

Ezen tények figyelembe vételével az adott izom nyújtása akkor lehet a leghatékonyabb, ha a következő 4 fázis követi egymást:

  1. Izometriás feszítés: A nyújtandó izmot (pl. tricepsz) akadály ellenében megfeszítjük néhány másodpercre, bicepszünkkel és másik karunkkal nem engedjük, hogy könyökünk kinyúljon.
  2. Relaxáció: Az izmot (tricepsz) akaratlagosan ellazítjuk néhány másodpercre. Annál könnyebb lesz a lazítás, minél erőteljesebb volt a feszítés.
  3. Aktív (antagonista) nyújtás: Az antagonista izmot (bicepsz) megfeszítjük (karunkat behajlítjuk), és ezzel a nyújtandó izmot (tricepsz) megnyújtjuk.
  4. Passzív nyújtás: Másik karunkkal a nyújtás alatt lévő karunkat még összébb nyomjuk, hogy tricepszünk a lehető legjobban megnyúljon. Ezen fázisban a feszes bicepszünket is fokozatosan ellazítjuk.


3. Izomcsoportok nyújtásának sorrendje

Az izmok nyújtása során a nagyobb izomcsoportoktól haladunk a kisebbek felé, valamint "belülről-kifelé", azaz először a törzs, a gerinc izmait lazítjuk, aztán az alsó végtagok, végül a felső végtagok lazítása javasolható.


4. Nyújtó gyakorlatok

Általános nyújtó gyakorlatok mindenféle sportolónak Hahn Csaba saját honlapján...Itt nemsokára hasznos nyújtó gyakorlatokat találhatsz, kifejezetten golfozók számára...


Ha szeretnél értesítést kapni, amikor ez a rész feltöltésre került, akkor iratkozz fel Hahn Árpád golfoktató értesítő levelére:


KATTINTS IDE!Vissza az oldal tetejére...Egyéni edzés, tanácsadás!


erősítés nyújtás kocogás diéta


Hívj fel: 70/312-9855


vagy írj e-mailt!
Fussak veled egy kört a Ligetben?


Hahn Csaba futás Hahn Csaba nyújtás


Mutassak néhány nyújtó gyakorlatot személyesen?


Ingyenes program!


RÉSZLETEK!Magamról:

Hahn Csaba vagyok, 46 éves mérnök-közgazdász, szociológus, web-programozó. Régóta foglalkozom diétázással, zsírégetéssel és mindenféle sportokkal. Kedvencem a hosszútávfutás, és újabban a golf.


Általános iskolás koromban szertornáztam, majd gimnazistaként és egyetemistaként súlyemelő voltam (legjobb eredményeim: Szakítás - 120kg, Lökés - 150kg). Mindkét sportágban fontos volt az elhízás megakadályozása, a testsúly, de főleg a testzsír és az izomtömeg kontrollálása, úgyhogy figyelmem nagyon korán a diéták felé fordult.


Úgy 37 éves lehettem, amikor - 15 év kihagyás után - elkezdtem újra súlyzózni. Először testépítéssel foglalkoztam, aztán átnyergeltem az erőemelésre, ahol versenyeken is indultam. Legjobb eredményeim: Guggolás - 230 kg, Fekvenyomás - 125 kg, Felhúzás - 250 kg. 2005-ben megnyertem az Országos Bajnokságot a Masters (40 év feletti) korcsoportban, a 90 kg-os súlycsoportban. Nagyon sok body-s edzéstervet is kipróbáltam (pl. HIT, HST), valamint a testépítő elvek alapján kialakítottam saját normál étrendemet, amely biztosítja izomzatom karbantartását a lehető legkevesebb zsír beépülésével.


A futással 2004-ben, 41 évesen kezdtem el behatóbban foglalkozni. Eleinte csak zsírégető szándékú kocogásokat végeztem, de aztán amikor már 1 órát is tudtam folyamatosan futni, elkezdtem szisztematikusabban körbejárni a témát. Futó "versenyeken" is elkezdtem indulni, 2005-ben először egy 10 km-es Canada Dry futógálán vettem részt, majd jött 2006-ban a 21 km-es Nike félmaraton, aztán 2007-ben először a Pantel Hegyi félmaraton, aztán még egyszer a Nike, és végül 2007. október elején sikerült lefutnom a 42 km-es Plus Budapest Maratont, amivel életem egyik titkos vágya teljesült.


Régebben jógával is foglalkoztam, erre - és persze tornász múltamra - alapozva dolgoztam ki saját lazító-nyújtó (stretching) programomat, amely a gyógytornászok által is alkalmazott proprioceptív neuromuszkuláris facilitáció (PNF) elveit figyelembe véve segíti bármely sport művelőinek izmaik lazítását, izületeik karbantartását, sérüléseik megelőzését.Mindig friss informácók!


erősítés nyújtás kocogás diéta


Iratkozz fel!


RÉSZLETEK...
golfoktato.blog.hu


Legfrisebb blog bejegyzéseim:


- Golf műsor az Eurosporton


- Megjelent Chipping oktató DVD-m


- Megjelent Putting oktató DVD-m


- Rabbit verseny Gödön


- Összetett putt gyakorlat: Labdák spirálban


- Büntető nyugvó labda elmozdulásánál - 2.


- A szél hatása a játékra


- Büntető - nyugvó labda elmozdulásánál


- Swing elemzés videóval


- 9 lyukú rövid golfpályák


- Golf szabályok megismerése


- Páros verseny Törökországban


- Török egyéni végeredmény


- Törökország egyre jobb


- Második versenynap


- Megérkeztünk Törökországba


- Végre egy saját blog a golfról
golftanulo.blog.hu


Egy tanítványom legfrisebb blog bejegyzései a golf tanulásról:


- Oktató DVD a puttolásról


- Sand wedge vagy 8-as vas?


- Bemelegítés a gyakorló pályán


- Első "par"-om a golfpályán


- Futógolf edzést tartottunk


- Végigjátszottam egy fél pályát


- Pitch ütés gyakorlása


- Egy hasznos tornatermi golfedzés


- Az 1 méteres gurítás gyakorlása


- Első játékom a pályán


- Elkezdtem tanulni a swinget


- Pitching


- Gurító chip (Chip and run)


- Első edzésem: puttolás


- Elkezdtem golfozni tanulni
Dátum:


Támogatóim:


Pólus Palace


Global Life BrokerPartnereim:Hahn Consulting


Golfozom.huIQGOLF EUROPEGolfkönyv (nem csak) nőknek


Biztositárs Magazin


IngatlanRevo

IngatlanREVO Kft.

Az újgenerációs ingatlanpartner

1026 Budapest,

Szilágyi Erzsébet fasor 65.


Dr. Rausch Anikó ügyvéd
SILIHOST DOMAIN-TÁRHELYBÜKI VILLAPARK
Pordi Könyvelőiroda


testformázás


Fővárosi Kórusokért Alapítvány


Koliad Könyvelőiroda


Dr. Kozma Zsolt ügyvéd