Golf alapjai


Oktatói tevékenység


Versenyzői eredmények


Golf felszerelés


Egyéb érdekességek
Honlapja nem termel bevételt?


Hahn Consulting


Ne mondja, hogy még nincs is honlapja...
Egy tanítványom blogja a golf tanulásról:


golftanulo.blog.hu
Webpartnerem blogja testünk formálásáról:


testformazas.blog.hu  Mit kell tudni a golfról?   Putting DVD   Hahn Golf Academia & Club   Chipping DVD  
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Mit kell tudni a golfról? DVD-k Hírlevél Blog Gy.I.K. Shop Kapcsolat Jogging Stretching


Friss golf információk!


Hasznos tanácsok!


TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ...Archivum: cikkek, bejegyzések


Tartalom:

Visszatérés a futballpályára

Szakkommentátorként az Eurosport golf műsorában

9 lyukú rövid golfpályák

Halloween jelmezes golfverseny a Pólusban

Szótér Szabolcs 2008-ban a szenior kupagyőztes

Belveder Social Golf Grand Tour 2008

Szemelveisz Nikolett szép eredménye

Boross lányok

Szótér Szabolcs "hole-in-one"-ja

Golf Sztár Gála - 2. nap

Golf Sztár Gála - 1.nap

Továbbképzés Németországban

Böndicz Gergő a 2008. évi amatőr magyar bajnok!

Hahn Árpád legyőzte a pályát

Hahn Árpád belépett a hatvanasok klubjába

Hahn és Koeman egy pályán

Hahn Roland a Tom Burnett Golf Akadémián

Hahn Roland volt a legjobb magyar Görögországban

Az első magyar Junior Golf Akadémia


2009.05.27.szerda

Visszatérés a futballpályára

A gödi golfpályán gyakran megfordulnak a magyar futballisták. Korábban például hírt adtunk arról, hogy Koeman vezetésével itt jártak a válogatott tagjai. Most pedig Hahn Árpád golfoktató, volt válogatott labdarúgó tér vissza a futballpályára, igaz, csak egy fél óra erejéig.


2009. május 28-án csütörtökön 17 órakor Vácott a futball stadionban barátságos mérkőzést játszanak egymással a Vác jelenlegi játékosai a 15 évvel ezelőtti bajnokcsapat tagjaival. Erre az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezők.


Kevés olyan sportoló akad, aki két sportágban is országos bajnok tud lenni. Hahn Árpád ezen kevesek közé tartozik. 1994-ben oszlopos tagja volt a Nemzeti Bajnokságot megnyerő Vác FC Samsung futball csapatának, ahol akkor harmadik szezonját töltötte. A golffal versenyszerűen 2004 óta foglalkozik. 2008-ban megnyerte a hazánkban akkor elsőként megrendezésre kerülő Magyar Profi Golfbajnokságot.


Érdemes megemlítenünk, hogy Hahn Árpádnak mindkét sportágban edzői végzettsége is van, a Testnevelési Egyetemet kétszer is elvégezte.


(Szerző: Hahn Csaba)

Vissza az oldal tetejére...


2009.02.14.szombat

Szakkommentátorként az Eurosport golf műsorában


Az Eurosport tévécsatorna megállapodott a Pólus Palace Golf Clubbal és két oktatójával arról, hogy a szerda esténként 21 óra után műsorra kerülő Wednesday Selection című összeállításban az oktatók szakkommentátorként közreműködnek. Abban a szerencsében volt részem, hogy én kezdhettem el a műsorsorozat szakmai konferálását.


Február 11-én este a golf műsor 22 óra körül kezdődött. Az USA profi golfszövetségének a PGA-nak a Buick Invitational elnevezésű versenyét közvetítette az Eurosport a Kaliforniai San Diegoból. A közvetítés során jól együtt tudtunk működni az Eurosport kommentátorával, Farkasvölgyi Gáborral.


Ajánlom minden kedves golfrajongó figyelmébe a szerda esténként az Eurosporton sorra kerülő Wednesday Selection adásait, mivel azok a kezdő golfozók számára könnyebben megérthetővé teszik a golfjátékot, a haladóbbak számára pedig élvezetes versenyek élményét nyújtját.


(Szerző: Hahn Árpád)

Vissza az oldal tetejére...


2009.02.02.hétfő

Miért lenne szükség több 9 lyukú, rövid (par 3-as) szakaszokkal rendelkező golfpályára?


A világ sok részén a kezdő játékos tud úgy gyakorolni, hogy nem kell attól tartania hogy feltartja a pályán a jó játékosokat, és így a saját játékára jobban tud figyelni! Két fiatal tanulómmal, a Boross lányokkal Spanyolországban töltünk egy hetet, amelynek a harmadik napjánál tartunk. Ma a Green Life nevezetű, nagyon rövid par 3-as szakaszokból álló 9 lyukas pályán gyakoroltunk, és mondhatom, nagyon hasznos volt. A lányok élvezték, mert gyakorolhatták a golf egyik legfontosabb elemét, a rövid játékot! Még nekem is össze kellett magam szedni, mert az ember hajlamos lebecsülni a rövid szakaszokat, és emiatt gyakran játszik plusz ütéseket!


Kezdő, és haladó játékosoknak egyaránt javasolom, ha lehetőség adódik ilyen pályán játszani, ne hagyják ki, mert hasznos tapasztalatokat szerezhetnek, és ezzel is fejleszthetik tudásukat!(Szerző: Hahn Árpád)

Vissza az oldal tetejére...


2008.11.07.péntek

Halloween jelmezes golfverseny a Pólusban


Kellemes hangulatban telt az évadzáró jelmezes golfverseny a Pólus Palace Thermal Hotelben. A magyarországi golfklubok és a PGA Hungary meghívásával zajló eseményen versenyzők és a sportággal ismerkedő érdeklődők egyaránt részt vehettek.


13 lyukon a Fourman Scramble szabályai szerint megrendezett versenyt sok meglepetés feladat tarkította, mint például:

  - Drive teniszütővel

  - Cél a bunker

  - Vízakadályon átevezés

  - Elrejtett lyuk

  - Puttolás billiárd dákóval

  - Jelmezért mínusz pontA győzelmet végül a következő összetételű Pólus Palace GC csapat szerezte meg:

  - Lugosi Tamás

  - Amin Najati

  - Hahn Roland

  - Skoglund Christofer


A helyszínen készült fotókat megtekintheted a Képgaléria menüpontban.

(Szerző: Hahn Csaba)

Vissza az oldal tetejére...


2008.10.27.hétfő

Szótér Szabolcs 2008-ban a szenior kupagyőztes


Összetettben Szótér Szabolcs végzett az élen a Magyar Senior Golfozók Társasága által kiírt Senior Stableford Kupa 2008. versenyében.


A Pólus Palace Golf Clubban 2008. október 22-én szerdán rendezték meg a hétfordulós versenysorozat utolsó, döntő fordulóját. A nettó pontverseny végeredménye a következő lett:


Hely Név Klub HCP Bruttó Nettó
1 Kisbenedek Attila Pólus Palace GC 28 16 42
2 Tátrai László Pólus Palace GC 33 14 41
3 Kovács István Old Lake GC 13 26 39
4 Dr. Szilbereky Jenő Pólus Palace GC 24 16 38
5 Gerzanics Sándor Budai GC 35 8 37
6 Czibi István Pólus Palace GC 18 18 35
7 Szótér Szabolcs Pólus Palace GC 28 11 34
7 Dr. Madaras Katalin Pólus Palace GC 23 13 34
7 Kékesi Ferenc Old Lake GC 24 11 34
7 Koplányi Tibor Magyar GC 30 8 34

Az összetett első helyet a korábbi fordulók során pontjait szorgalmasan gyűjtögető Szótér Szabolcs szerezte meg. Kitűnő példáját mutatta annak, hogy a golfoktatásokon és a versenyeken való szorgalmas részvétel meghozza a gyümölcsét.


Hely Név Klub Pont
1 Szótér Szabolcs Pólus Palace GC 30
2 Dr. Szilbereky Jenő Pólus Palace GC 29
2 Vince Alajos Pólus Palace GC 29
4 Tátrai László Pólus Palace GC 26
5 Steinhacker Róbert Pólus Palace GC 25
5 Füzesi Gyula Pólus Palace GC 25
7 Mányi István 23
8 Kuttner János Budai GC 21
9 Ernyei Tamás Pólus Palace GC 19
10 Gerzanics Sándor Budai GC 18
10 Jakobi László 18

Emlékeztetőül megjegyezzük, hogy Szótér Szabolcs alig három hete ugyanezen gödi pálya 2. szakaszán hole-in-one-t ért el.

(Szerző: Hahn Csaba)

Vissza az oldal tetejére...


2008.10.14.kedd

Belveder Social Golf Grand Tour 2008


Rendkívül szoros és feszült verseny áll Dibusz László és Kovács Titusz háta mögött. Túl vannak az idei év legnagyobb küzdelmén, melyből csak egyvalaki jöhetett ki győztesen. Ezúttal Kovács Titusznak kedvezett a szerencse, ő volt az, aki hazavihette a főnyereményt, ami nem volt más, mint egy vidéki étterem bortrezorjába egy egyéves bérlet. Ismerve Tituszt, ironikusan megkérdezte, nem kaphatna-e még egy tiszai kompátkelő éves bérletet.


Október 11-én rendezték meg a Belveder Social Golf Grand Tour 2008 utolsó állomását, a Highland Golf Clubban. A versenyen a Dibusz László és Kovács Titusz állt az élen, így már fordulókkal ez előtt bizonyos volt, hogy közülük lesz valaki az élen.


"Szomorú vagyok, hogy nem én nyertem, pedig mindent megtettem. Titusz nagyon higgadtan, kimérten játszott, érződött rajta az ellenfél tisztelete."- mesélte nevetve Dibusz László, aki természetesen a versenysorozat végkimenetelére célzott ezzel. "Az egyetlen, ami nem tetszett ebben a versenysorozatban, hogy mindenki maga választotta a flight társait, ami nem előnyös. Sokkal jobb, ha mindenkit sorsolnak. Mindentől függetlenül nagyon jó hangulatban zajlott a verseny és jó volt az idő."


Dibusz László azonban még nem tudja hogyan fog zajlani számára a következő szezon, mivel úgy érzi, a 14 állomás már sok lenne számára. "Nem tudok minden versenyen részt venni, de egy versenysorozatnak pont az a lényege, hogy minden rendezvényen ott legyen az ember."


A golfozó azonban most más miatt is rendkívül boldog. Már szinte biztos, hogy az A5-ös géposztályban megnyerik a rally versenyt, melynek utolsó fordulója novemberben kerül megrendezésre.

(Forrás: Hungarian Golf Magazin)

Vissza az oldal tetejére...


2008.10.13.hétfő

Szemelveisz Nikolett szép eredménye


Szemelveisz Nikolett a tatai országos felmérőversenyen magabiztos játékkal nyerte meg a kilenclyukas kategóriát. Niki az iskolában is kiváló, kitűnő tanuló. Niki és edzője (Hahn Roland) reményeink szerint még sok remek eredményt érnek el együtt. Sok sikert!


Vissza az oldal tetejére...


2008.10.08.szerda

Boross lányok

Boross Lili és Réka nagy reménységei a magyar golfnak! Lili (jobbról) a Junior Tour 2008. évi 9 lyukas versenysorozatában a lányok közül a legjobb volt, az összesítésben a második helyen végzett. Sok sikert, és kitartást kívánunk nekik!


Vissza az oldal tetejére...


2008.10.05.vasárnap

Szótér Szabolcs "hole-in-one"-ja


A Pólus Palace Golf Club amatőr golfozója Szótér Szabolcs egyetlen ütéssel juttatta a lyukba a labdát.


2008. október 5-én felesége társaságában golfozott a Club 2. számú, 180 méter hosszú par 3-as pályáján, amikor drive-ja után az előző flight junior játékosa Varga István arra lett figyelmes, hogy a greenre eső labda egyszer csak eltűnik. Közös keresés után a labdát a lyukban találták meg.(Szerző: Hahn Csaba)

Vissza az oldal tetejére...


2008. október 4. szombat

GOLF SZTÁR GÁLA - 2.nap


A VI. Enternet Golf Sztár Gála második napján a golfozók a Golfsztárok Bajnoka címért szálltak harcba. A távolba ütésben Hahn Roland - PGA Tourokon is ritkaságszámba menő - 298 méteres szenzációs ütéssel szerezte meg az első helyet. A közelítő ütést szintén ő nyerte, 70 méterről 25 centiméterre közelítette meg a lyukat. Roland puttolásban megszerzett 3. helye után a végeredmény a következőképpen alakult:

  1. Hahn Roland

  2. Lugosi Balázs

  3. Szeberényi Máté

A szombati napon a sztárok is összemérték tudásukat ugyanezen versenyszámokban. A Sztárok Golfbajnoka öszetett verseny sorrendje 2008-ban a következő lett:

  1. Csomor Csilla

  2. Kovács István (Kokó)

  3. Fábián László

A két-két golfozó és sztár alkotta csapatok az összetett csapatverseny helyezéseiért küzdöttek. Végül a Csomor Csilla, Kiki, Hahn Roland, Wilheim István összetételű csapat nyert.

(Szerző: Hahn Csaba)

Vissza az oldal tetejére...


2008. október 3. péntek

GOLF SZTÁR GÁLA - 1.nap


A VI. Enternet Golf Sztár Gála első napján a Pólus Palace Golf Clubban sor került az I. Magyar Golf Szuperbajnokságra. A 18 lyukas - a stroke play szabályai szerint megrendezett - verseny végeredménye a következő:

 1. Szigeti Csaba -3 ponttal,
 2. Sárközi Richárd -1 ponttal,
 3. Böndicz Gergő +1 ponttal.

Böndicz egyben a legjobb amatőrnek járó címet is elnyerte.


A 9 szakaszon megrendezett I. Magyar Sztár Golfbajnokság sorrendje a következő lett:

 1. Csomor Csilla
 2. Fábián László
 3. Kovács Titusz

(Szerző: Hahn Csaba)

Vissza az oldal tetejére...


2008. szeptember 20-23.

Továbbképzés Németországban


Véget ért a továbbképzés Németországban, ismét minden visszaállhat a normál kerékvágásba. Hahn Árpád szerint jól sikerült ez a négy nap, még fia, Roland hátproblémáira is megtalálták a megoldást.


"Tíz végzős Pro jelent meg az adott éves továbbképzésen. Két napot töltöttünk kint, és az alatt a két nap alatt kaptunk egy nagy mennyiségű anyagot, amit természetesen majd hasznosítani tudunk a magyarországi golfoktatás terén." - mesélte az újonnan hazatért edző, aki hozzátette, sok új és hasznos információval gyarapodott tudásuk. Mindig van valami olyan elem az anyagban, amit eddig nem tanultak, ezért minden továbbképzésük más.


Még a hazai golfedzőkre is ráfér néha az iskola, hiszen a golfot szinte egy élet alatt sem lehet teljesen kiismerni. Ahhoz, hogy Magyarország is felzárkózzon, és több pálya épüljön, valamint több golfozó legyen hazánkban, az edzőknek is képezniük kell magukat, hogy mindig naprakész legyen a tudásuk arra az esetre, ha valaki segítséget kérne tőlük.


"Rengeteg anyag volt, ezért nem fért az időnkbe a játék. Azt, amit most lejegyzeteltünk, később itthon újra és újra átnézzük, így tanulva belőle. Mindenki maga szelektál, hogy mi az, amit fontosnak tart és felhasználja majd, és mi az, amit nem."


Ez a pár nap azonban nem csak fejtágításról szólt. Hahn Roland már hosszú idő óta küzd hátproblémákkal, és most is megpróbálták megtalálni a kellemetlen fájdalmak okát. A diagnózis ugyan nem okozott boldogságot a Hahn család férfiainak, de azért nagy megkönnyebbülést jelentett. Szerencsére Rolandnak nem gerincproblémái vannak, mint azt elsőre hitték, hanem izom problémái. Remélik, most, hogy átalakították az ifjú golfozó beállásait, talán a hátát sem terheli majd úgy meg ütés közben.

(Forrás: Hungarian Golf Magazin)

Vissza az oldal tetejére...


2008. szeptember 6. szombat

Böndicz Gergő a 2008. évi amatőr magyar bajnok!


A 2008. évi Magyar Amatőr Nyílt Golfbajnokság három versenynapja után Böndicz Gergő (Highland GC) végzett az első helyen. Az első 10 helyből 5-öt a Pólus Palace Golf Club versenyzői szerezték meg.


A verseny végeredménye három versenynap után:
Hely Név Klub EHCP 1.n 2.n 3.n átl. HCP
1 Böndicz Gergő Highland GC 3,6 78 76 77 5,0
2 Szeberényi Máté Budai GC 4,9 77 83 79 7,6
3 Kővári Dániel Pólus Palace GC 2,2 81 79 80 8,0
3 Najati Amin Pólus Palace GC 6,3 79 83 78 8,0
3 Lugosi Balázs Pólus Palace GC 4,6 76 85 79 8,0
6 Herr Tamás Pólus Palace GC 4,5 80 82 82 9,3
7 Zancanaro Erik St. Germain GC 3,3 81 80 85 10,0
8 Baranyai Róbert Birdland GC 3,6 85 77 85 10,3
9 Jedlicska Zoltán Pólus Palace GC 4,4 79 84 86 11,0
9 Hostáková Kristina Hradec Kralove GC 5,0 78 86 85 11,0

(Szerző: Hahn Csaba)

A bajnokság részletei...

Vissza az oldal tetejére...


2008. augusztus 5. kedd

Hahn Árpád legyőzte a pályát


A kedden véget ért I. Magyar Nemzeti Golfoktatók Bajnokságának győztese Hahn Árpád lett, aki ezzel bebizonyította, hogy sokkal többet ér a tapasztalat, még a hazai pálya előnyeinél is, ugyanis sikerült legyőznie többek között fiát, Hahn Rolandot is, aki ugyan a dobogóra nem állhatott fel, de a célhoz közel, negyedik helyen végzett.


Hahn Árpád azonban máshogyan vélekedik a versenyről. Elmondása szerint Ő nem versenytársait győzte le, hanem a pályát. Ugyan a verseny elején meglepetéssel tapasztalta, hogy a green valamivel gyorsabb, mint ahogyan emlékezett rá, de az első nap után teljesen belejött, megismerte a buktatókat, és könnyedén vette az akadályokat.


Természetesen nagyon jól érezte magát, jó hangulatban telt számára a két nap, a verseny végén pedig egy férfias kézfogással, amilyen egy igazi versenyzőt megillet, majd meleg apai öleléssel gratulált fiának a sikeres versenyért.


(Forrás: Hungarian Golf Magazin)

Vissza az oldal tetejére...


2008. július 07-10.

Hahn Árpád belépett a hatvanasok klubjába


Hahn Árpád szerepelt a legjobban a hazai indulók közül a július 7-10. között megrendezett EPD Tour magyarországi állomásán, az OTP Private Bank Central European Golf Classic-on. Ezúttal rekordszámú magyar golfozó indult a versenyen, mindösszesen 13-án, köztük 3 amatőr játékos is. A hazai golfozók jól szerepeltek, négyen jutottak a harmadik napi cut-ba, ami már önmagában is szép teljesítmény.


Három éve a Német Profi Golf Szövetség szervezi az EPD Tour-t, így nem meglepő, hogy a 66 induló nagy része német játékos volt, közülük is Nicolas Meitinger emelkedett ki, aki végig kiváló, stabil játékot hozott, és végül meg is nyerte a találkozót összesített -17-es ütéssel. Második helyen Daniel Froraich, szintén német golfozó végzett, aki hat ütéssel maradt el az első, nagy fölénnyel nyert honfitársa mögött. Harmadik Michael Lowe lett.


A magyar indulók több meglepetéssel is szolgáltak: a várthoz képest Sárközi Ricsi és Szigeti Csabi gyengébben teljesítettek, így nem sikerült cut-tolniuk. Ennek ellenére négy magyar játékos is elütőhöz állhatott a harmadik napon, köztük két fiatal, az EPD Tour-ra profivá avanzsált golfozó is Lugosi Tamás és Hahn Roland. A másik kettő befutó Wilheim István és Hahn Árpád volt. Mind a négy játékos kiváló formáját hozta, jó eredményeket értek el, de legbüszkébbek Hahn Árpádra lehetünk, aki belépett a nagybecsű hatvanasok klubjába, hiszen a második napon hetven alá ütötte magát és -3-mal zárta a napot. Összesített eredménye +3 lett, amivel a legeredményesebb magyar EPD Tour játékos lett a hencsei versenyen.


(Forrás: Hungarian Golf Magazin)

Vissza az oldal tetejére...


2008. május

Hahn és Koeman egy pályán


Tegnap golfedzésen vett részt a magyar labdarúgó válogatott a Polus Palace Golf Klubban. Hahn Árpád és Csikós Gábor adott hasznos tanácsokat és tippeket a gyep hőseinek. Ez a gyep azonban kicsit tágasabb, és dimbes-dombosabb volt.


"A magyar válogatott éppen a Pólus Palace Thermal Hotelban tart edzőtábort, és tegnap délután szabad foglalkozás keretében több sportág közül választhattak a focisták, köztük az úszás, biliárd és a golf. Sokan kijöttek a golfpályára, köztük Szekeres, Németh, Gulácsi, Juhász, Bodor, és még sorolhatnám, mind ügyesek voltak. A jó labdaérzékük egyértelműen látszódott a játékukon, ám a jó teljesítményhez gyakorlásra lenne szükségük. De hát nem is ez a feladatuk ezeknek a fiúknak, hanem a labdarúgás. Most a horvátok elleni mérkőzésre kell koncentrálniuk." - mondta el Hahn Árpád a Hungarian Golf Magazinnak.


"Erwin Koeman szövetségi kapitány is kijött a fiúkkal a golfpályára, és mivel ő szereti és műveli ezt a sportot, így játszottunk is három szakaszt. Kellemes időtöltést volt" - tette hozzá az élménybeszámolóhoz Hahn Árpád.

(Forrás: Hungarian Golf Magazin)

Vissza az oldal tetejére...


2007. október

Hahn Roland a Tom Burnett Golf Akadémián


Magyar idő szerint csütörtök hajnalban érkezett a floridai Orlandóba Hahn Roland, hogy elkezdje téli felkészülését a Tom Burnett Golf Akadémián. A két hónaposra tervezett edzőtáborban a jövőre érettségiző Roland számára amerikai egyetemi golfösztöndíj lehetősége teremtődik meg.


Helyi idő szerint már késő éjszaka volt, amikor Orlandóból két óra autózás után megérkezett Hahn Roland az északabbra fekvő Jacksonville város tengerparti üdülő részébe. A "nemzet legidősebb városa"-ként emlegetett St. Augustine, régi világot idéző egyedülálló utcácskáival, színes éttermeivel és boltjaival egyike Florida legkedveltebb helyeinek. Az 1565-ben alapított St. Augustine, Amerika legidősebb városa, amelyet európaiak alapítottak.


A közeli Ponte Vedra Beach-en lesz Roland otthona két hónapig. Kétszintes családi házakban szállásolják el a fiatal golfozókat, akik önálló életet élnek, főznek, mosnak magukra. Hetente egy alkalommal takarítónő igyekszik rendet tartani a legénységi szálláson. A feszes napi munka miatt azonban kevés időt töltenek a fiatalok a négy fal között. Tom Burnett személyesen felügyelt programja alapján a tavaszi szemeszter januártól májusig tart. A jelentkezők heti vagy havi periódusokra csatlakozhatnak. A swing felépítésén túl a rövidjáték gyakorlására is nagy hangsúlyt fektetnek és kondicionáló teremben is erősítik a golfizmokat.


Roland elmondása szerint a tavalyi egy hónaphoz képest az idei program nemcsak a dupla mennyisége miatt lesz jobb, hanem az időzítése is átgondoltabb. Március végén érkezik haza és a szezonkezdetre csatlakozva nem esik ki a napi gyakorlásból. Reményei szerint magas színvonalon folytathatja majd a versenyzést. Új elem lesz az életében, hogy a nemzetközi tornákra helyezi a hangsúlyt a 2008-as szezonban.

(Forrás: Hungarian Golf Magazin)

Vissza az oldal tetejére...


2006. szeptember 21-23.

Hahn Roland volt a legjobb magyar Görögországban


Az idei Görög Open 2006. szeptember 21-23 között, Porto Carras-ban került megrendezésre, melyen négy versenyző is képviselte hazánkat. A rendkívül erős mezőnyben nem volt könnyű dolga a magyar versenyzőknek. Sőt, az utolsó napon még erős szélvihar is nehezítette a játékosok dolgát. A felázott, csomós fairwayek még a legtapasztaltabb játékosokat is próbára tették.


A magyarok közül ezúttal Hahn Roland bizonyult a legeredményesebbnek, aki végül a 24. helyen (73, 71, 72, 71) végzett. Rolandot édesapja is elkísérte, aki roppant büszke fia eredményére, és elmondta, hogy Roland jövő évi versenynaptárát nagyon át kell gondolniuk, hiszen ebben az évben űzték-hajszolták a versenyeket, eredményeket. Talán ez a versenysorozat volt az első, amely Roland nyugodtan, felszabadultan tudott játszani. Hahn Roland teljesítményéhez ezúttal is gratulálunk.


Ifj. Tóth János a 33. (74, 75, 71, 76), Molnár György pedig a 49. (78, 76, 78, 76) helyen végzett. A hölgyek mezőnyében Fodor Krisztina személyében egyetlen versenyző képviselte hazánkat. Kriszta a 21. (82, 79, 83, 84) helyen zárta a Görög Opent.

(Forrás: Hungarian Golf Magazin)

Vissza az oldal tetejére...


2006. március 29.

Az első magyar Junior Golf Akadémia


Nemrég hírül adtuk, hogy a 2006-ban alakult JUNIOR GOLF ACADEMY április 1-én megnyitja kapuit a fiatal, tehetséges golfozók előtt. Itt mindent elsajátíthatnak, amit erről a nagyszerű sportágról tudni érdemes, hogy magabiztosan üthessék a labdát a zöld gyepen.


A JUNIOR GOLF ACADEMY, HUNGARY-t Sven Tumba, a svéd nemzeti legenda javaslatára alapították. Hans Blomgren és a Hungarian Golf Development Kft együttes összefogása nélkül az alapítvány nem jöhetett volna létre. Úgy látták, hogy a fiataloknak igényük van arra, hogy profi oktatók segítségével golftudásukat az alapoktól kezdve magas szintre fejleszthessék.


A legnagyobb akadályt a fiatalok számára az jelenti, hogy a golf napjainkban viszonylag költséges és kevés a gyakorlási lehetőség. A JUNIOR GOLF AKADÉMIA ezen szeretne változtatni, emellett az országban található valamennyi golfpályával szorosabb kapcsolat kiépítésére törekszik.


Az akadémia Csákberény határában található, ahol jelenleg a Csákberény Golf Resort építése zajlik. Az építkezések miatt egyelőre ideiglenes helyen alakították ki a driving range-t és egy putting green-t, ide várják a golfozni vágyó 7-18 éves korú gyerekeket, akiknek lehetőségük nyílik Hahn Árpád irányításával, heti két alkalommal a golf gyakorlására.


Elbert Gábor Sport Szakállam Titkár a kuratórium képviselőivel folytatott tárgyalása alkalmával erkölcsi és szakmai támogatásáról biztosította az alapítványt. Az akadémia célja a fiatalok segítésén túl, hogy a golf a "felsőbb osztály" sportjából "tömegsporttá" váljon. Ezt mi is örömmel vesszük, mert ahogy a többi sportnál, így a golfnál is fontos, hogy kellő gondot fordítsanak az utánpótlás kinevelésére.


Sok sikert kívánunk nekik!

(Forrás: Hungarian Golf Magazin)

Vissza az oldal tetejére...Friss golf információk!


Hasznos tanácsok!


TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ...
Dátum:


Támogatóim:


Pólus Palace


Global Life BrokerPartnereim:Hahn Consulting


Golfozom.huIQGOLF EUROPEGolfkönyv (nem csak) nőknek


Biztositárs Magazin


IngatlanRevo

IngatlanREVO Kft.

Az újgenerációs ingatlanpartner

1026 Budapest,

Szilágyi Erzsébet fasor 65.


Dr. Rausch Anikó ügyvéd
SILIHOST DOMAIN-TÁRHELYBÜKI VILLAPARK
Pordi Könyvelőiroda


testformázás


Fővárosi Kórusokért Alapítvány


Koliad Könyvelőiroda


Dr. Kozma Zsolt ügyvéd