Rigips - Els a szrazptsben       GDF-SUEZ

 

 

V


Versenyző (Competitor)

A "versenyző" olyan játékos, aki részt vesz egy stroke-play versenyben. A "versenyzőtárs" bármelyik személy, akivel a versenyző játszik. Egyik sem játékostársa a másiknak. A stroke-play foursome és four-ball versenyekben, ahol a versenykiírás megengedi, a "versenyző" vagy "versenyzőtárs" szó a játékostársat is jelenti.

Vétlen eset (Rub of the Green)

"Vétlen eset" akkor történik, amikor bármilyen külső tényező véletlenül eltéríti vagy megállítja a mozgásban lévő labdát (lásd a 19-1 szabályt).

Vízakadály (Water Hazard)

"Vízakadály" bármelyik tenger, tó, pocsolya, folyó, csatorna, felszíni vízelvezető árok vagy egyéb nyitott vízfolyás (akár tartalmaz vizet, akár nem) és bármilyen hasonló természetű dolog a pálya területén. A vízakadály szélén belüli minden föld vagy víz a vízakadály részét képezik. Amikor a vízakadály szélét karók jelölik, akkor a karók a vízakadályban lévőnek számítanak, és a vízakadály széle a karóknak a föld szintjénél lévő legközelebbi külső pontjai határozzák meg. Amikor a vízakadály meghatározására karókat és vonalat is használnak, akkor a karók a vízakadályt azonosítják be, a vonalak pedig annak szélét jelölik. Amikor a vízakadály szélét egy vonal jelöli a földön, akkor a vonal maga a vízakadályon belül van. A vízakadály széle függőlegesen felfelé és lefelé is terjed. A labda akkor van vízakadályban, amikor abban fekszik, vagy bármelyik része érintkezik a területtel. A vízakadályt határoló, vagy azt meghatározó karók torlaszoknak minősülnek.

  1. megjegyzés: A vízakadály jelzésére használt karóknak vagy vonalaknak sárgának kell lenniük.
  2. megjegyzés: A Bizottság hozhat olyan helyi szabályt, ha egy környezetérzékeny területről tiltani akarja a játékot, azt vízakadálynak nyilvánítsa.

 

 


Érdekes hírek