Rigips - Els a szrazptsben       GDF-SUEZ

 

 

M


Match play formái (Forms of Match Play)

Single (egyéni játék): Olyan mérkőzés, amelyben egy játékos játszik egy másik ellen.

Threesome (háromszemélyes játszma): Olyan mérkőzés, amelyben egy játékos játszik két másik ellen, és mindkét játékos fél egyetlen labdát használ.

Foursome (négyszemélyes játszma): Olyan mérkőzés, amelyben két játékos játszik másik kettő ellen, és mindkét fél egyetlen labdát használ.

Three-ball (három labdás játszma): Három játékos játszik egymás ellen, mindenki a saját labdájával. Mindegyik játékos két különböző mérkőzést játszik.

best-ball (legjobb labdás játszma): Olyan mérkőzés, amelyben egy játékos két másik játékos jobb labdája vagy három másik játékos legjobb labdája ellen játszik.

Four-ball (négy labdás játszma): Olyan mérkőzés, amelyben két játékos a jobbik labdájával játszik két másik játékos jobbik labdájával szemben.

Megfigyelő (Observer)

A "megfigyelő" olyan személy, akit a Bizottság kijelöl, hogy segítsen a bírónak ténybeli kérdések eldöntésében, és jelentsen neki bármilyen szabályszegést. A megfigyelő ne kezelje a zászlórudat, ne álljon a lyuknál, vagy ne mutassa annak helyét, továbbá ne emelje fel a labdát, és ne jelölje meg annak helyét.

Mozgó vagy elmozdult labda (Move or Moved)

Egy labda akkor tekintendő "elmozdultnak", ha elhagyja helyét, és egy másik helyen állapodik meg.

 

 


Érdekes hírek