Rigips - Els a szrazptsben       GDF-SUEZ

 

 

J


Játékban lévő labda (Ball in Play)

A labda "játékban" van, ha a játékos az elütőhelyen megtette az első ütését. Játékban marad mindaddig, míg lyukba nem ütik, kivéve, ha elveszett, határon kívüli területre került, felemelték, vagy másik labdával helyettesítették, akár megengedett volt a helyettesítés, akár nem; ekkor a helyettesítő labda lesz a játékban lévő labda. Ha a labdát az elütőhelyen kívülről játsszák meg, amikor a játékos elkezdi egy szakasz teljesítését, vagy amikor megkísérli korrigálni ezt a hibát, a labda nincs játékban és a 11-4 vagy a 11-5 szabály vonatkozik rá. Máskülönben a játékban lévő labda magába foglalja azt a labdát, amelyet az elütőhelyen kívülről játszanak meg, amikor a játékos azt választja vagy arra kötelezett, hogy az elütőhelyről játssza meg következő ütését. Kivétel match play-ben: A játékban lévő labda magába foglalja azt a labdát, amelyet a játékos az elütőhelyen kívülről játszik meg, amikor elkezdi egy szakasz teljesítését, ha az ellenfél nem követeli meg, hogy a 11-4a szabállyal összhangban az ütést visszavonják.

Játék vonala (Line of Play)

A "játék vonala" az az irány, amerre - a játékos szándéka szerint - az ütés után a labda haladni fog, plusz egy ésszerű távolság a szándékolt irány mindkét oldalán. A játék vonala a földről függőlegesen felfelé terjed, de nem terjed tovább a lyuknál.

Játékostárs (Partner)

A "játékostárs" egy másik játékos, aki ugyanahhoz a félhez tartozik. A threesome, foursome, best-ball vagy four-ball játékban, ahol a szövegösszefüggés megengedi, a "játékos" szó az illető játékostársát/társait is jelenti.

Játéktér (Through the Green)

A "játéktér" a pálya teljes területét jelenti, kivéve:

  1. a megjátszott szakaszon lévő elütőhelyet és greent; és
  2. a pályán található valamennyi akadályt.

Jegyző (Marker)

A "jegyző" az a személy, akit a Bizottság kijelöl arra, hogy stroke play-ben a versenyző eredményét feljegyezze. Lehet versenyzőtárs is. A jegyző nem bíró.

 

 


Érdekes hírek