Rigips - Els a szrazptsben       GDF-SUEZ

 

 

T


Tanács (Advice)

"Tanácsnak" számít minden felvilágosítás vagy javaslat, amely befolyásolhatja a versenyzőt játékában, ütőválasztásában vagy ütésmódjában. A szabályokkal, távolsággal kapcsolatos felvilágosítás vagy az olyan közérdekű információ, mint az akadályok vagy a greenen lévő zászlórúd helyzete, nem számít tanácsnak.

Tee (Tee)

A "tee" olyan eszköz, amely arra szolgál, hogy felemelje a labdát a talajról. Nem lehet hosszabb 101,6 mm-nél, és nem lehet oly módon megtervezni és előállítani, hogy jelezhesse a játék vonalát vagy befolyásolja a labda mozgását.

Three-Ball

Lásd: "Match play formái".

Threesome

Lásd: "Match play formái".

Torlaszok (Obstructions)

"Torlasz" bármi, ami mesterséges, beleértve az utak és ösvények mesterséges felszínét és szegélyeit, továbbá a műjeget. Kivételt képeznek:

  1. A határon kívüli területet jelölő tárgyak, úgymint falak, kerítések, karók és korlátok;
  2. Egy határon kívüli területen lévő mozdíthatatlan mesterséges tárgy bármelyik része; és
  3. Bármely építmény, amelyet a Bizottság a pálya szerves részének nyilvánít.

Egy torlasz akkor minősíthető mozdítható torlasznak, ha különösebb erőfeszítés, a játék túlzott késedelme és károkozás nélkül el lehet mozdítani. Egyébként mozdíthatatlan torlasznak minősül. Megjegyzés: A Bizottság hozhat olyan helyi szabályt, hogy a mozdítható torlaszt mozdíthatatlan torlasznak minősíti.

Tócsa (Casual Water)

"Tócsa" a pályán összegyűlt bármilyen ideiglenes víz, amely nem vízakadályban van, és amely látható, mielőtt vagy miután a játékos felvette beállását. A hó (de nem a dér) és a természetes jég a játékos választása szerint vagy tócsának, vagy laza természetes anyagnak tekintendô. A mesterséges jég torlasznak számít. A harmat és a dér nem tócsa. A labda akkor van tócsában, amikor benne fekszik, vagy bármelyik része érintkezik vele.

 

 


Érdekes hírek