Rigips - Els a szrazptsben       GDF-SUEZ

 

 

B


Beállás (Stance)

A "beállás" azt jelenti, hogy a játékos az ütés előtt, az ütéshez szükséges megfelelő helyzetbe hozza mindkét lábát.

Best-ball

Lásd: "Match play formái".

Bizottság (Committee)

A "Bizottság" az a bizottság, amelyik a versenyt irányítja, vagy - ha kérdés nem vetődik fel a verseny során - az a bizottság, amelyik a pályát felügyeli.

Bíró (Referee)

A "bíró" az a személy, akit a Bizottság kijelöl a játékosok mellé, hogy ténybeli kérdéseket döntsön el és alkalmazza a Szabályokat. Fel kell lépnie bármilyen szabályszegés ellen amelyet észlel, vagy amelyet jelentenek neki. A bíró ne kezelje a zászlórudat, ne álljon a lyuknál, vagy ne jelezze annak helyét, továbbá ne emelje fel a labdát vagy ne jelölje meg annak helyét.

Bunker (Bunker)

A "bunker" egy mesterségesen kialakított földterületből álló akadály, gyakran üreg, amelyből a füvet vagy a talajt eltávolították, és homokkal vagy valami hasonlóval helyettesítették. A bunkerban lévő vagy azzal határos füves terület, beleértve a felhalmozott gyeptégla felületet (akár füves, akár földes), nem számít a bunker részének. A bunker fala vagy pereme, amelyen nincs fű, a bunker részét képezi. A bunker széle függőlegesen lefelé terjed, de felfelé nem. A labda akkor van a bunkerban, amikor benne fekszik, vagy bármelyik része érintkezik vele.

Büntetőütés (Penalty Stroke)

A "büntetőütés" az az ütés, amelyet bizonyos szabályok értelmében egy játékos vagy egy játékos fél eredményéhez hozzáadnak. A threesome-ban és foursome-ban a büntetőütések nem befolyásolják a játék rendjét.

 

 


Érdekes hírek